huhtikuu 2018

MALL VOICE JA BAUER MEDIA TOTEUTTIVAT YHTEISTYÖSSÄ RÄÄTÄLÖIDYN ÄÄNIMAISEMOINNIN KAMPIN KAUPPAKESKUKSELLE

Mall Voicen ensimmäinen äänimaisemointiprojekti toteutettiin tämän vuoden alussa Kampin kauppakeskukselle yhteistyössä Bauer Median kanssa. Äänimaisemoinnilla tavoitellaan muun muassa viihtyisyyden lisäämistä ja asiakasviipymän pidentämistä.

Äänimaisemoinnista on Suomessa saatu positiivisia kokemuksia esimerkiksi pankeista, hotelleista, liikenneasemilta ja lentoasemalta. Kamppi on ensimmäinen täysin äänimaisemoitu kauppakeskus Suomessa ja palaute on ollut positiivista.

Kampin kauppakeskuksessa tavallisen taustamusiikin sijaan soi nykyään uniikki äänimaisema, jota ei kuule missään muualla. Äänimaisemaa soitetaan The Ambifier -laitteella, joka säveltää itse ääntä etukäteen määriteltyjen reunaehtojen sisällä. (lähde: Bauer Median tiedote 28.3.2018.)

Äänimaisema viihtyisyyden ja myynnin edistäjänä

”Kansainväliset kokemukset osoittavat, että äänimaisemoinnilla pystytään kasvattamaan kauppakeskuksen myyntiä useita prosentteja. Samalla järjestelmällä on toteutettu tuloksellista äänimaisemointia muun muassa Glasgow’n ja Wienin lentoasemilla, sekä useissa kauppakeskuksissa Britanniassa, Ruotsissa ja Virossa”, kertoo Bauer Median ääniasiantuntija Lauri Domnick.

Äänimainonnan ja äänimaisemoinnin yhdistämisessä on paljon uudenlaisia mahdollisuuksia. Yhteistyö Bauer Median kanssa on ollut menestyksekästä”, toteaa äänimainontaa lähes 70 kauppakeskuksessa pyörittävän Mall Voicen toimitusjohtaja Olli Gestranius.

Gestranius ja Domnick uskovat, että äänimaisemointi on tullut Suomeen jäädäkseen. Mall Voice ja Bauer Media toteuttavat äänimaisemointeja muissakin kauppakeskuksissa vielä tämän vuoden aikana.

 

Lisätietoa:

Olli Gestranius, CEO, Mall Voice Oy, olli.gestranius@mallvoice.com
Lauri Domnick, Head of Audio Branding, Bauer Media Oy, lauri.domnick@bauermedia.fi